Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Üniversitemize Ziyaret

Haz 03

Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Üniversitemiz Konuralp Yerleşkesi’ni ziyaret etti.

Üniversite tercih dönemi öncesi bilgi edinmek amacıyla gerçekleştirilen gezi programı, Eğitim Fakültemize yapılan ziyaretle başladı. Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreteri Muammer Taylan eşliğinde sınıfları gezen öğrencilere Fakültemiz bünyesinde yer alan bölümler hakkında bilgiler verildi.

Misafir öğrenci grubu, Eğitim Fakültemizin ardından Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bulunan Merkezi Derslikler ile Cumhuriyet Konferans Salonu’nu ziyaret etti. Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ziyaretiyle devam eden gezi programında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mürsel Köseoğlu, Merkez Kütüphanesi çalışma sistemi ile ilgili bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin ziyaret ettikleri son birim, Üniversitemiz İşletme Fakültesi oldu. Öğrencilere eşlik eden İşletme Fakültesi Arş. Gör. Osman Kartal,  sınıfları gezdirerek Fakültemiz lisans programları hakkında tanıcı bilgiler aktardı. Üniversiteyi kazanmanın yanında kişisel gelişimin de önemli olduğunu ifade eden Arş. Gör. Osman Kartal, öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Üniversitemize gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili düşüncelerini dile getiren Gölyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencilere üniversiteyi kazanmadan önce kampüs ortamını tanıtmak ve üniversite atmosferini yaşatmak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini ifade ederek öğrencilerin, tercih dönemi öncesi yaşadıkları ildeki Üniversitenin bölümleri hakkında bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu söylediler.

,