Üniversitemizden Arapça Yaz Kampı

Ağu 18

TC Düzce Valiliğimizin onayı ile Üniversitemiz öncülüğünde İlahiyat Fakültemiz ve Düzce Kredi Yurtlar Kurumuyla (KYK) ortaklaşa düzenlenen, İlahiyat Fakültemizdeki kız öğrencilerimiz için Arapça yaz kampı gerçekleştirildi.

Konuralp’taki KYK kız öğrenci yurdunda düzenlen, İlahiyat Fakültesi Dekanı M. Faruk Bayraktar, Doç. Dr. Arif Aytekin ve öğretim üyeleri tarafından desteklenen Arapça kursunda, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir ve Öğretim Görevlisi Yıldız Hızal görev yapmaktadır.

Tharaa Shamıa ve Ayat isimli iki Arapça öğretmen eşliğinde 45 gün sürecek olan kursta, Fakültemiz öğrencilerinden oluşan on üç kız öğrenciye Arapça konuşma ve dil becerilerini geliştirme eğitimi veriliyor. Ücretsiz olarak düzenlenen Arapça kursunun ibate, iaşe ve eğitim giderleri Düzceli işadamları tarafından karşılanıyor.

Ağırlıklı olarak, Arapça dilinin telaffuzu, anlama ve konuşma yönü üzerinde durulan kursta gün boyu her türlü aktivite Arapça olarak gerçekleştirilmektedir. Tamamen Arapça konuşmaya yönelik olan kursta Türkçe konuşulmamaktadır.  Arapça düşünme, anlama, konuşma ve yazma gibi kişisel yeteneklerini geliştirmek için tüm etkinlikler ve dersler Arapça olarak gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda öğrencilerin tamamen Arapça diline odaklanması sağlanmaktadır.

2015-2016 yılında 103 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, alanında kaliteli ve başarılı öğrenciler yetiştirmek için Arapça yaz kampı ve benzeri kursları önümüzdeki yıllarda sürekli hale getirmeyi düşünmektedir. Arapça yaz kurslarını gelecek yıllarda erkek ve kız öğrencilerin yanı sıra herkese açık bir şekilde gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.