Konuralp Tarihine Sahip Çıkıyor, Üniversitemiz İlimize Profesyonel Destek Sağlıyor

Ağu 19

Düzce Valimiz Ali Fidan ve Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirilen “Kâgir ve Ahşap Yapı Eğitimi” kursunu ziyaret etti.

Düzce Belediyesi'nin proje ortağı olduğu “Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesi kapsamında Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde başlayan ve halen devam eden kurs; Düzce İl Özel İdaresi, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Düzce İl Müdürlüğü ve Üniversitemiz arasında imzalanan protokol ile gerçekleştiriliyor. Sekiz hafta süresince 320 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim yapılacak kursta, bölgedeki tarihi mekanların restorasyonunu yapabilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştiriliyor.

Eğitimler sonunda katılımcıların sertifika almaya hak kazanacağı "Kâgir ve Ahşap Yapı Eğitimi” kursu, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beycioğlu tarafından veriliyor.

Konuralp'in “Kâgir” ve “Ahşap” olan tarihi dokusuna uygun olarak eski binaların restorasyonunu yapabilecek yöre halkından insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan eğitimlerle, istihdama hazır hale getirilecek teknik elemanlar yetiştirilerek bölgedeki yapıların restorasyonunun bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Üniversitemizin tüm olanaklarını sunduğu projede yapılacak çalışmalarla, bölgenin doğal dokusunun korunmasının yanında turistler için estetik görselliğe sahip bir ortam oluşturulmasına katkı sağlanması bekleniyor.