Üniversitemiz İlimizin Girişimcileriyle Bir Araya Geldi

Ağu 31

Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (Düzce TTO) ev sahipliğinde ve Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ÖzÜ TTO) işbirliği ile düzenlenen “TÜBİTAK TEYDEB Destekleri ve UFUK2020 KOBİ Aracı Bilgi Günü”  etkinliği, Rektörlüğümüzün Çalıştay Salonunda gerçekleşti.

Bilgi günü kapsamında Düzce TTO’nun Rehber TTO’su olan ÖzÜ TTO uzmanları tarafından, firmalara yönelik TÜBİTAK TEYDEB 1507, 1501, 1511, 1505 ve 1509 Destekleri ve UFUK2020 KOBİ Aracı hakkında bilgilendirme yapılırken, başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinildi. Bunun yanı sıra etkinlikte proje başvuru ve değerlendirme süreçleri ile izleme ve raporlama süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Altyapınızı Hazırlamalısınız

ÖzÜ TTO Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı Gizem Asker, İlimizin firma yetkililerine, TÜBİTAK-TEYDEB Destekleri ve UFUK2020 KOBİ Aracı hakkında detaylı bilgiler verdi. Yaklaşık iki buçuk saatlik bir sunum yapan Gizem Asker, “Gerçek anlamda destek almak istiyorsanız, projenizin ticari değerinin yüksek olduğundan emin olmak durumundasınız.” dedi.

Robin Hood Olacağız

İlimizde bilimsel araştırmaları, AR-GE çalışmalarını ve proje sayısını artırmak için TÜBİTAK 1601 Programı desteği ile Düzce Teknopark çatısı altında Düzce TTO’yu kurduklarını söyleyen Üniversitemiz İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, “Düzce Teknopark 2011 yılında kuruldu ve kurulduğu günden beri ciddi gelişme gösterdi. Teknopark anonim şirket olarak kuruldu; ama hiçbir zaman kâr amaçlı bir beklentimiz olmadı. Elde ettiğimiz kârı Düzceli yatırımcılara ve proje sahiplerine aktardık ve aktarmaya devam edeceğiz. Bir nevi Robin Hood’çuluk yapacağız” diye konuştu.

İlimizde faaliyet gösteren ahşap ürünlerinden plastiğe, otomotiv ürünlerinden inşaat sektörüne, AR-GE çalışmaları yapan firmalardan mentorluk görevi yapan firmalara kadar daha birçok firma yetkililerinin katıldığı etkinlikte, projelerini geliştirmek isteyen yatırımcılara TÜBİTAK ve Avrupa Birliği desteklerinden faydalanmaları için yol haritası gösterildi. Program, Düzce TTO Proje Yürütücüsü Dr. Aslı Astarcı’nın TTO tanıtımı ve soru-cevap kısmıyla sonlandı.