Üniversitemiz Klasik Sanatların Yaşatılmasını Önemsiyor

Eyl 01

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulumuz Geleneksel El Sanatları 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen ebru kursu,  ebru sanatı icazeti olan Üniversitemiz mezunlarından Gülcan Aydın tarafından Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kaynaşlı Meslek Yüksekokulunda ilk kez başlatılan sanatsal uygulamayla geleceğe yönelik bir adım atılmış oldu. Usta-çırak ilişkisi içerisinde gerçekleştirilen ebru kursunda, temel malzemeler Meslek Yüksekokulumuz tarafından tedarik edildi. Kurs süresince öğrendiklerini başarıyla uygulayan öğrencilerimiz, ürettikleri çeşitli ürünleri okulumuz bünyesinde kullanılmak üzere atölye çalışmaları arasına eklediler. Düzenlenen kursla öğrencilerimiz, Meslek Yüksekokulumuzun eğitim-öğretim dönemi içerisinde de eğitimini verdiği ebru sanatı üzerine staj eğitimini de tamamlamış oldu.

Üniversitemizde organize edilen ebru kursları ile klasik sanatların yaşatılması ve canlı tutularak akademik alanda bu sanatların yer alması hedefleniyor.