7.05.2024

Memorial’da Kariyer Anlatıldı

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin düzenlediği, “Memorial’da Kariyer” başlıklı etkinlik, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programda Memorial İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Işıl Temel ve Memorial Ataşehir Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Havva Tanır Engin, Memorial Hastaneleri ve kariyer fırsatları hakkında detaylı bilgiler aktardı. 

Memorial Sağlık Grubu'nun, uluslararası standartlarda en yüksek geçerliliğe sahip kalite belgesi olan JCI akreditasyonunu alan Türkiye'deki ilk ve dünyada ise 21. hastane olduğunu belirten Işıl Temel, iki kez Türkiye’nin en mutlu iş yeri ödülüne layık görüldüklerini ifade etti. Işıl Temel, Memorial'daki İnsan Kaynakları uygulamalarından, çalışanların sosyal haklarının neler olduğundan, işe alım süreçleri ve performans yönetiminden, hemşirelikteki kariyer yönetiminden, Memorial’da kariyer yolculuğunda bulunan çalışanlar üzerinden örnekler göstererek anlattı.

Son olarak Işıl Temel, çalışan memnuniyet ölçüm sonuçlarına, Memorial’daki eğitim ve gelişim süreçlerine, oryantasyon eğitimlerine, e-öğrenme platformuna, sosyal becerilerin geliştirilmesi için gerçekleştirilen faaliyetlere, sosyal etkinliklere, sosyal sorumluluk kapsamında yapılan faaliyetlere ve kurum değerlerinin neler olduğuna değindi.

Programın diğer konuğu Havva Tanır Engin ise, Memorial’daki hemşirelik kapsamında sağlık grubu olarak gerçekleştirilmek istenen amaçlardan, organizasyon şemasından, oryantasyon ve adaptasyon süreçlerinde neler yapıldığından, hemşirelerin kliniklere nasıl hazırladıklarından, hekim-hemşire oturumlarında neler paylaşıldığından, denetim merkezlerinden ve Hemşirelik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden bahsetti. Ayrıca, Havva Tanır Engin, hemşirelerin zamanlarını verimli kullanabilmeleri için geliştirilen Rounding Uygulamasının (Kısa Ziyaret) Türkiye’de ilk uygulayan sağlık grubu olduklarını aktardı.

Program soru-cevap bölümünden sonra son buldu.