7.05.2024

Üniversitemizde “Ahlak Okumaları III” Serisi Genç Ofis Merkezi’nde Devam Ediyor

Üniversitemiz Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü, "Ahlak Okumaları III" serisini, Genç Ofis Merkezi’nde sürdürüyor.

Programda Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Hamza Aktaş, Kınalızâde Ali Efendi’nin "Ahlak-ı Âlâî" adlı eserinin öğrencilerimizi ilgilendirin tüm bölümlerini okuma konusunda, her hafta mümkün olduğu ölçüde devam etmeye çalışacaklarını ifade ederek ilgili eserin bölümlerinin genel tanıtımını yaptı.

Ahlak-ı Âlâî adlı eserin, 16. yüzyıl Osmanlı bilgini Kınalızâde Ali Efendi tarafından kaleme alındığını belirten Doç. Dr. Hamza Aktaş, ahlak felsefesi ve siyasetname türlerini harmanlayan bu eserin üç ana bölümden oluştuğunu dile getirdi.

“Ahlâk İlmi”, “İlm-i Tedbîrü'l-Menzil” ve “İlm-i Tedbîrü'l-Medine” olmak üzere üç bölüm hakkında bilgiler paylaşan Doç. Dr. Hamza Aktaş; Ahlak-ı Âlâî’nin sadece ahlaki ilkeleri değil, aynı zamanda sosyal ve siyasi düzeni de ele alan kapsamlı bir eser olduğunu söyleyerek, günümüzde de geçerliliğini koruyan değerli bilgiler sunduğunun altını çizdi.