16.05.2024

Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı 2024’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, DÜSİMER, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Düzce Teknopark, Bolu Teknokent, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı 2024 etkinliği, gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri Düzce Bolu AR-GE Proje Pazarı etkinliğine birçok ciddi başvuru olduğunu belirterek etkili ve katma değeri yüksek ürünlerin dereceye girdiğini ifade etti.

Üç kategoride ödüllerin sahiplerini bulacağını dile getiren Rektörümüz, etkinliğin düzenlenmesinde büyük emekleri olan sponsorlara ve paydaşlara teşekkür etti. Hem ABD’de hızlandırıcı eğitimle, hem Çin hem de Pakistan ile ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyleyen Rektörümüz, bu ortak proje ve iş birliği çalışmalarıyla ülkemize ve Düzce’ye katkı sunmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. “Ali Kuşçu Genç Yenilikçiler” kategorisinde Mahmut Mert Büyükbaş “Model Uydu” projesi ile birinci olurken, Selman Turan “Hafif Elektrikli Araçlar İçin Yüksek Verimli ve Hızlı Şarj Cihazının Tasarımı” ile ikinci, Faruk Barbaros Kalyoncu ise “Arı Hastalıklarında Kullanılmak Üzere Sağlıklı Bal Arılarından Probiyotik Bakterilerin İzolasyonu ve Saflaştırılması” projesi ile üçüncü oldu.

“Uluğ Bey Bilim ve Araştırma” kategorisinde Erdi Buluş “NanoTek Yara Örtücü Bantlar-Ozon Yağı İle Güçlendirilmiş Membranlar” projesi ile birincilik ödülünün sahibi olurken, Doğu Ramazanoğlu “NanoGuard” ile ikincilik, Ömer KARA ise “BioClean A.Ş.” projesi ile üçüncülük derecesi elde etti.

“El-Cezeri Teknoloji Liderleri” kategorisinde ise Kader Coşkun (Fibrobeton) “Ultra Erken Dayanımlı Beton Karışımı” projesi ile birinciliği kazanırken, Ahmet İnce (3-S Mühendislik Müşavirlik San. ve Tic. A.Ş. ) “Gıdaya Temas Eden ve Kozmetik Ürünlere Uygun Yağlayıcılar: Biyo Bazlı Kaprilik Kaprik Asit Esterlerinin Sentezi” projesi ile ikinci oldu. Seren Bakırdöven ise (Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.) “Bor Mineralleri İle Zenginleştirilmiş Poliüretan Sandviç Panellerin Geliştirilmesi ve Endüstiriyel Uygulamalarının Araştırılması” projesi ile üçüncü olmayı başardı.