Genç Eller Topluluğu Etkinliklerine Hızla Devam Ediyor

Kas 09

Üniversitemiz Genç Eller Topluluğu, gerçekleştirdiği birçok etkinlikle öğrencilerimizin Üniversitemize ve şehre uyumunu kolaylaştırıyor. Bu kapsamda Genç Eller Topluluğu tarafından Dümerang Sinema Günleri ile Aydınpınar ve Güzeldere Şelale gezisi düzenlendi.

Öğrencilerin sosyal ve kültürel taleplerini karşılamaya çalışan Genç Eller Topluluğu geçen hafta ilkini düzenlediği Dümerang Sinema Günleri'nin ikincisini de gerçekleştirdi. Merhum Müslüm Gürses'in hayatını konu alan Müslüm Baba filmi için gerçekleştirilen sinema günlerinde Üniversitemizde öğrenim gören 286 öğrenci, filmde buluştu. Üç ayrı salonu dolduran öğrencilerimiz, Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı film sonrasında duygulu anlar yaşadıklarını dile getirirken, Genç Eller Topluluğu sinema günleri etkinliğinin, öğrenciler için olumlu bir faaliyet olduğunu ifade ettiler.

“Öğrencilerimiz Okuduğu Şehri Tanımalı”

Genç Eller Topluluğu, düzenlediği diğer etkinlikte ise Düzce Aydınpınar Şelalesi’ne gezi gerçekleştirdi.  Topluluk, “Bu Şehir Okumaktan İbaret Değil' projesi kapsamında Üniversitemizde eğitim gören 280 öğrenciye, Düzce Belediyesi'nin de destekleri ile Aydınpınar Şelaleleri tabiat parkını gezdirdi.

Bu yıl yaptığı etkinliklerle öğrencilerimize ilham kaynağı olan Genç Eller Topluluğu, “Bu Şehir Okumaktan İbaret Değil' projesi kapsamında yaptığı etkinliklere çok sayıda öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Öğrencilerin doğa ile iç içe olması ve okudukları şehri tanımaları açısından başlatılan proje ile öğrenciler hem şehrin doğal güzelliklerini tanıyor, hem de derslerine motive oluyor.

Proje kapsamında hedeflerinin, 30 bin öğrenciye Düzce'yi gezdirmek olduğunu vurgulayan Topluluk Başkanı Ali Oktay Baysal, “Bu yıl Düzce'yi öğrencilere sadece okumaktan ibaret olmadığını göstermek için başlattığımız proje devam ediyor. Üçüncü haftaya girdiğimiz programlarımızda, toplamda 1900 öğrenciyi gezdirmiş olduk.” şeklinde konuştu.

Sonbaharın Güzelliğini Güzeldere'de Yaşadılar

Genç Eller Topluluğu’nun bir diğer etkinliğinde ise öğrencilerimiz, sonbaharın bütün renklerinin hakim olduğu Güzeldere Şelalesi'ni gezdi. Üniversitemiz öğrencilerinin Düzce'yi daha iyi tanıyabilmesi için farklı aktiviteler gerçekleştiren Genç Eller Topluluğu, Gölyaka Belediyesi'nin de destekleri ile Gölyaka Kültür Park, Güzeldere Şelalesi ve Efteni Gölü’ne gezi programı düzenledi.