Akçakoca Yerleşkemizde Öğrencilere Gelecek Kaygısı ve Motivasyon Anlatıldı

Kas 09

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Psikolojik Danışmanı Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu, Akçakoca Yerleşkesi öğrencileri ile buluştu.

Seminere; Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Mesci, öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve yerleşkemiz öğrencileri katılım gösterdi.

Sözlerine Akçakoca’da bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek başlayan Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu, geleceğin birçok kişi için kaygı doğurabildiğini ancak belli düzeyde kaygının güdüleme oluşturduğunu ve sonrasında arzu edilen alanlarda başarının yakalanabileceğini söyledi.  Kaygının tanımlarından, çeşitlerinden ve kaygı oluşturan unsurlardan bahseden Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu,  “Özellikle Türkiye’de gençler ve eğitimli işgücü içerisinde işsizliğin yaygın olması bu kaygının ve umutsuzluğun daha da artmasına neden olmaktadır” diyerek kaygının umutsuzlukla ilişkisine vurgu yaptı.

Konuşmasına motivasyonun tanımı ile devam eden Sayıkoğlu, içsel ve dışsal motivasyona dikkat çekti. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisine de vurgu yapan Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu, motive edici ortamın oluşturmanın ve negatif ortamlar, durumlar ve düşüncelerden arınmanın başarı ve sağlıklı bir yaşam için önemine dikkat çekti. Özgüven eksikliklerine de değinen Sayıkoğlu, yaşanılan başarısızlıklardan yılmamak gerektiğini; aksine arzu ettiğimiz bir hayatı oluşturmak ve yaşamak için her zaman pozitif bakış açımızı her şeye rağmen korumamız gerektiğini ifade ederek sözlerine son verdi.

Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu’ndan sonra söz alan Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Emrah Öztürk, öğrencilerimiz için faydalı olan bu seminerde değerli bilgilerini paylaştığı için Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu’na teşekkür etti.

Program, Öğr. Gör. Merve Sayıkoğlu’na teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.