Akademik Teşvik Sıralamasında Tıp ve Teknoloji Fakültemizden Büyük Başarı

Mar 08

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından yayımlanan akademik teşvik bazlı “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması”nda (DÜS 2019), Üniversitemiz Tıp Fakültesi ikinci, Teknoloji Fakültesi üçüncü sırada yer alarak büyük bir başarı kazandı.

Yayımlanan DÜS 2019’da, Akademik Teşvik Yönetmeliğine göre devlet üniversitelerinin performansları "projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller" olmak üzere 9 başlıkta sınıflandırılarak puanlaması yapıldı.

Puanlamalar sonucu hazırlanan sıralamada Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi geçen yılki sıralamalarının üzerine çıkarak akademik anlamda önemli bir başarının sahibi oldu.