İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Mesajı

Mar 11

Kurtuluş Savaşımıza güç vererek, tarihimizi, milli karakterimizi ve onur mücadelemizi içinde barındıran İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tekrar tekrar okunduktan sonra, ayakta alkışlanarak kabul edilmiştir.

Karakteriyle ve yaptığı çalışmalarla milletimizin gönlünde taht kuran, Milli Şairimiz ve Büyük Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancı, milletimizin adalete, bağımsızlığına, dinine ve vatanına olan bağlılığını adeta haykırmaktadır. İstiklal Marşımız, geçmişten günümüze hür yaşayan Türk milletinin özgürlüğüne pranga vurulamayacağını da tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermektedir.

Düzce Üniversitesi olarak, gururla okuduğumuz İstiklal Marşımızın ortaya koyduğu inanç ve kararlılığın, günümüzde de artarak devam etmesini diliyor; bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü