Üniversitemiz, İhtisaslaşma Süreci Kapsamında Yeni Arı Ürünlerinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Sözleşmesine İmza Attı

Nis 19

Üniversitemiz ile İstanbul'da faaliyet gösteren ve doğal yaşam ürünleri üzerine Ar-Ge faaliyeti yürüten NovaNutrica firması arasında ihtisaslaşma süreci kapsamında yeni bir iş birliği sözleşmesi imzalandı.

İş birliği sözleşmesini Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar imzalarken, NovaNutrica firması adına ise Kurucu Ortak Prof. Dr. Oğuz Öztürk imzaladı.

İmzalanan sözleşme ile ilimizdeki arıcılardan propolis ve diğer arı ürünlerinin temini, yeni arı ürünlerinin geliştirilmesine yönelik ortak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyeti yürütülmesi, ayrıca bu ürünlerin preklinik testlerinin yapılması planlanıyor.

5 yıl süreli sözleşme ile 18. endüstriyel iş birliği sözleşmesine imza atan Üniversitemiz, bu sözleşme ile bölgesel kalkınmadaki lokomotif rolünü pekiştirmeyi amaçlıyor.