DAGEM Halk İle El Ele Çalışmaya Devam Ediyor

May 02

Üniversitemiz Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) Düzce’nin Gölyaka ilçesinde verdiği teknik arıcılık, ana arı ve arı sütü üretimi eğitimleri sonucu başarılı olan arıcılara sertifikaları törenle takdim edildi.

DAGEM ve Gölyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen kurs sonucu başarılı olan kursiyerler, Gölyaka Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Gölyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe, DAGEM Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Kekeçoğlu, Merkez Müdür Yardımcısı ve Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Gör. Münir Uçak ve protokol üyeleri katıldı.

Bölge ekonomisine katkı sağlama potansiyeli yüksek olan arıcılığı geliştirmek, arı ürünlerinin üretim miktarı ve çeşitliliğini arttırmak için Üniversitemiz, eğitim ve uygulama konusunda destek vermeye devam ediyor.

Artık Daha Profesyonel Üretecekler

Kestane balı ve orman gülü balı üretiminin yanı sıra arı zehiri, apilarnil ve arı ekmeği üretimi için de son derece önemli bir potansiyele sahip olan Düzce’de Üniversitemiz, arı ürünleri üretim çeşitliliğinin arttırılması ve bu ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda DAGEM, üreticilere eğitim ve uygulama konusunda da destek vermeye devam ediyor. Teknik arıcılık, ana arı yetiştiriciliği ve arı sütü üretiminin öğretildiği kurstan mezun olan arıcılar, artık daha profesyonel üretim yapacaklar. DAGEM ve deneyimli ekibi, arıcılığın her alanında halk ile el ele çalışarak Düzce’yi arıcılıkta lider marka yapmayı hedefliyor.