Üniversitemizde Yeşilçam Müzikleri Konseri İle Nostalji Rüzgârı Estirildi

May 02

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü’nün düzenlediği “Yeşilçam Film Müzikleri Konseri” dinleyicilere unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve şehrimizdeki müzikseverler katılım gösterdi.

Türk sinemasına damga vurmuş Yeşilçam filmlerinde yer alan bazı müziklerin dinleyicilerle paylaşıldığı konserde, Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Yücel, öğrencilerimizin oluşturduğu koroyu yönetti. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde öğrencilerimizden tek kişilik performanslar da dinlendi. Müzik Bölümü öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin seslendirmesiyle, tekrardan can bulan şarkılar katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Program sonunda sahneye gelerek herkesi tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, seslendirilen eserlerle birlikte Yeşilçam karakterlerinin tekrardan canlandığını ifade etti. Müzik Bölümü öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarılı performansların da kendilerini gururlandırdığını ifade ederek programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.