Üniversitemiz İle Gdansk Teknik Üniversitesi Arasında İşbirliği Gelişerek Devam Ediyor

May 13

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Korozyon Araştırma Laboratuvarı ile Polonya’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Gdansk Teknik Üniversitesi Korozyon ve Malzeme Mühendisliği Bölümü yeni projeler üretmek için ikili anlaşmalar gerçekleştirdi.

Erasmus /Teaching Staff Mobility kapsamında, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’ne gelen Prof.Dr. Pawel Slepski, Prof.Dr. Jacek Ray ve Dr. Joanna Wysocka yüksek lisans ve doktora öğrencilerine Doç. Dr. Hüsnü Gerengi koordinatörlüğünde; “Elektrokimyasal Yöntemlerle Anlık Korozyon Mekanizmasını Belirlenmesinin Önemi” başlığı altında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur; “Korozyon olayı endüstrinin her bölümünde kendini göstermektedir. Teknolojinin bütün alanlarında metallerin kullanılması, inşaat sektörünün hızlı bir şekilde çelik konstrüksiyona yönelmesi, dünya nüfusundaki hızlı artışın metal üretimiyle paralellik göstermesi, korozyona uğrayan cihazların bozulması veya arızalanması sonucu endüstri üretimin azalması, korozyon ürünü malzemelerin insan sağlığı ve çevre açısından son derece zararlı olduğunun iyice anlaşılması, yeraltı maden yataklarının hızla tükeniyor olması gerçekleri korozyonun önemini arttırmaktadır. Ülkemizde literatürde belirtilen tüm mevcut elektrokimyasal yöntemlerin uygulandığı tek laboratuvar Üniversitemizdedir. Bunun haklı gururunu yaşıyorum. Uluslararası öğrenci kabul eden, projeler ve patentler üreten bir laboratuvar, yönetim olarak hep istediğimiz bir hedeftir. Ülkemizin yüksek Ar-Ge içeren bu alanda iyi bir noktaya gelmesinin stratejik bir önemi olduğunu düşünüyorum. Gelen konuklarla hocalarımız “Krojenik işlem gören çelik malzemelerin korozyon performansına dair yeni bir projeye başlayacaklarını öğrendim. Yönetim olarak böylesi uluslararası işbirliklerini destekliyoruz” şeklinde konuştu.