Öğrencilerimizin Hasat Mevsimi Verimli Geçti

May 17

Üniversitemiz Sanat Tasarım Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Ses Eğitimi Dersi öğrencilerinin düzenlediği “Hasat Mevsimi” adlı konserde, birbirinden değerli eserler katılımcılarla buluştu.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; öğrencilerimiz, bir yıl boyunca öğrendiklerini izleyicilerle buluşturdu. Yönetmenliğini Müzik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Çokamay’ın yaptığı ve iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde; öğrencilerimizin oluşturduğu çok sesli koromuz, Kerimoğlu Zeybeği, Gülümse Dünya, Bülbülüm Altın Kafeste adlı eserleri seslendirdi.

Solo eserlerin seslendirildiği konserin ikinci bölümünde, öğrencilerimiz bir birinden başarılı performanslar sergileyerek katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Konser sonunda kısa bir açıklama yapan Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Çokomay, “Bölümümüz Türk Müziği bölümü, ancak biz gördüğünüz gibi dünya klasiklerinden de eserler seslendiriyoruz. Çünkü siz kendinizi tanıtmak istiyorsanız, karşıdakini de tanımak zorundasınız. Bu şekilde Türk müziğini dünyaya tanıtabiliriz. Bu konserde emeği geçenlere, öğrencilerime ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.