Öğretim Üyemiz 2. Minqin Uluslararası Çöl Heykel Sergisi'ne Katıldı

Ağu 05

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Yardımcı, Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2. Minqin Uluslararası Çöl Heykel Sergisi'ne katıldı.

"Humanity, Green and Development", (İnsanlık, Doğa ve Gelişim) ana temasını taşıyan etkinlikte, sempozyum ve konferanslar gerçekleştirildi.  Öğretim üyemiz sempozyum konuşmasında; "Kültürlerarası Etkileşim/İşbirliği ve Açık Alan Heykellerinin Toplumsal Farkındalık Yaratma Sürecinde Önemi" üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

63 ülkeden 538 sanatçının 2327 proje ile katıldığı etkinlikte, uluslararası jüri tarafından belirlenen,  Doç. Dr. İlker Yardımcı'ya ait "Poetic Circle" (Şiirsel Döngü) isimli heykelin de dahil olduğu 46 eser, yapılan törenle Minqin/Suwu Çölü’ne kalıcı olarak yerleştirildi.

Yaşanan toprak kaybı ve çölleşmeye karşı çalışmaların yürütüldüğü ve Asya'nın en büyük su rezervine sahip Çin'in Moğolistan sınırında yer alan Minqin kenti, yerel ekolojik restorasyonda önemli bir rol oynuyor. Uluslararası Astronomi Gözlem Kampı'nın da yer alacağı heykel parkı sayesinde, kamuoyu dikkatinin; doğa, ekolojik restorasyon ve insan etkileşimine çekilmesine de katkı sağlaması hedefleniyor.