Kayıt Dışı Çalışan Kadınların İstihdamına Yönelik Çalıştay Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Kas 01

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında düzenlenen “Kayıt Dışı Çalışan Kadınların İstihdamına Yönelik Çalıştay” Üniversitemiz Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu, Üniversitemiz Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kılıç ile şehrimizde kadın istihdamında yönelik çalışmalar yürüten kurum temsilcileri katılım sağladı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, kadınların eğitim alma sürecinde ne kar zorlandıklarını bildiğini dile getirerek, bu alandaki sosyolojik çalışmaların önemini vurguladı.  Düzce’nin sosyolojik anlamda fotoğrafının çekilmesi ve bunun Üniversitemiz akademisyenleri tarafından yapılıyor olunmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. İlhan Genç, bu projede emeği geçenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kadınların sigorta ve istihdama yönelik eğitim modülleri projesinden bahseden Doç. Dr. Metin Kılıç, cinsiyete göre dünyada işgücüne katılım oranlarını sayısal verilerle aktardıktan sonra kadınların istihdama katılmasının toplumsal, ekonomik ve eğitim parametrelerine katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye’de kadın istihdamına yönelik yasal düzenlemeler hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Metin Kılıç, Türkiye’de kadınların istihdam alanında tarımda aile işçisi olduklarını bu durumun da toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sorunlar oluşturduğuna vurgu yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için yeterli sayıda olmadıklarına değinen Kılıç, niceliksel veriler yerine niteliksel verilerin düşünce yapısının değişmesinde önemli rolü olduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandırdı.

Çalıştayın ikinci bölümünde ise, kurumların eylemleri konusunda bilgi alınarak karşılıklı çözüm önerileri üzerine konuşuldu. “Kayıt Dışı Çalışan Kadınların İstihdamına Yönelik Çalıştay”, katılımcılara belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.