Üniversitemiz GreenMetric Endeksi’nde Yer Alma Başarısını Sürdürüyor

Ara 10

Endonezya Üniversitesi’nin, üniversitelerin; çevre düzenlemesi, enerji, iklim değişikliği, atık, su, ulaşım, eğitim ve karbon ayak izi ölçümleri gibi farklı alanlardaki çeşitli kriterlere göre hazırladığı GreenMetric Endeksi 2019 yılı sonuçları açıklandı. Üniversitemiz, yine dünya genelinde en yeşil kampüsler arasında yer alma başarısı gösterdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 780 üniversitenin dahil olduğu endekste, 43 Türk üniversitesi yer aldı. 2017 ve 2018 yıllarında da listeye girmeyi başaran Üniversitemiz, 2019 endeksine de adını yazmayı başardı.

Sürdürülebilir bir yaşam için katma değerli akademik çalışmaların yanı sıra Temiz Üniversite-Temiz Düzce gibi sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de yeşil ve temiz kampüs çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, doğaya ve insana saygılı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.