“Hırvatistan’daki Uluslararası Buluş Fuarından Üniversitemize Gümüş Madalya”

Ara 25

Hırvatistan’da düzenlenen Uluslararası Buluş Fuarı’nda; Üniversitemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Emrah Yılmaz ve Doç. Dr. Hakan Arslan’ın buluş sahibi olduğu “Agricultural Waste Additive And Polyurethane Filled Composite Panel” başlıklı buluşu, gümüş madalya almaya hak kazandı.

Hırvatistan’ın Zagreb kentinde düzenlenen ve 15 ülkeden 150 katılımcının yer aldığı 17. Uluslararası Buluş Fuarı’nda,  makine ve elektronik mühendisliği, teknoloji, mekanik, kimya mühendisliği, biyoteknoloji, tıp, inşaat mühendisliği ve mimarlık gibi alanlarda 400 buluş sergilendi.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Öğr. Gör. Dr. Emrah Yılmaz ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Arslan’ın “Agricultural Waste Additive And Polyurethane Filled Composite Panel” başlıklı buluşu, 400 buluş arasından gümüş madalya almaya hak kazanarak Üniversitemizin uluslararası başarı çıtasını daha da yükseltti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle TÜRKPATENT ev sahipliğinde Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) iş birliğinde düzenlenen ve 22 ülkeden 384 buluşun sergilendiği 4. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF'19) Üniversitemize ait “Agricultural Waste Additive And Polyurethane Filled Composite Panel” başlıklı buluş altın madalya almaya hak kazanmıştı.