Üniversitemiz Bağımlılık Konulu Kısa Film İle Farkındalık Oluşturdu

Oca 07

Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBAM) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli ve Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi İsmail Emre Özel, Erasmus + Youth Exchange kapsamında Selanik’teki YE FILMVasion başlıklı projeye katılarak  “There is No One There – Orada Kimse Yok” isimli kısa film çekimi gerçekleştirdi.

Bağımlılığı biyo - psikososyal etkilenimleri olan kronik tekrarlayıcı bir beyin hastalığı şeklinde nitelendiren DÜBAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli, “Hastalığı tanımak, tedavi olmak, yeni yaşam tarzı ile hayata başlamak emek gerektiren zorlu bir yolculuktur. Bu yolculukta bağımlı bireyin bağımlılık davranışlarından arınarak yol alması stigmatizasyon (etiketlemekten) uzak bir yaklaşım ile mümkün olabilir. Bağımlılık hastalığı olan kişinin iş gücüne yeniden katılmaya, kendisini değerli hissetmeye, daha önceki yaşam tarzı nedeni ile ayrıştırılmamaya ihtiyaç duyar. Bu düşüncelerden yola çıkarak kısa filmin konusunu belirledik.” şeklinde konuştu. Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli, film çekimleri esnasında hem kurgudaki emeklerinden, hem de çekimlerdeki başarısından dolayı öğrencimiz İsmail Emre Özel’e teşekkür etti.

DÜBAM Müdürü Öğr. Gör. Dilek Demirezen ise Merkez olarak öğrencilerimizle birlikte bağımlılıkla mücadele konusunda kısa filmler ve videolar hazırlamaya, halkımızın bu konuda farkındalığını artırmaya devam edeceklerini belirterek stigmatizasyonun toplumda yaşattığı etkileri en aza indirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Selanik’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evini de ziyaret eden Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli ve proje öğrencileri, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan’a çekimini gerçekleştirdikleri kısa film ve Düzce’de bağımlılıkla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek kendisini Üniversitemize davet etti.

There is No One There – Orada Kimse Yok” isimli kısa filme, Üniversitemiz Youtube sayfasındaki https://www.youtube.com/watch?v=Ub_GiOvRiAU  linkinden ulaşılabiliyor.