Üniversitemiz Akademik Teşvik Sıralamasında İlk 50’de

Mar 05

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından yayımlanan akademik teşvik bazlı “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması”nda (DÜS 2020), Üniversitemiz ilk 50 içerisinde, Teknoloji Fakültemiz ikinci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

DÜS 2020, Akademik Teşvik Yönetmeliğine göre devlet üniversitelerinin performanslarını; "projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller" olmak üzere 9 başlıkta sınıflandırılarak sıralıyor.

Puanlamalar sonucu hazırlanan sıralamada Üniversitemiz, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 123 üniversite arasında 36. sıra ile yine ilk 50 içerisinde yer alma başarısı gösterdi. Teknoloji Fakülteleri Sıralaması’nda ise Teknoloji Fakültemiz 2019 yılında üçüncü olduğu sıralamada bu yıl ikinci sıraya yükselerek zirveye bir adım daha yaklaştı.