Akademik Bilginin Yanında Sektörün İhtiyaçlarına Yönelik de Eğitim Veriliyor

Tem 24

Üniversitemiz İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü’nün üniversite adayı öğrenciler için hazırladığı Tercih Programı’nda, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in konuğu olan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Fakülteyi anlatarak, öğrencilerin merak ettiği konular hakkında önemli bilgiler verdi.

Üniversitemiz İşletme Fakültesi’nin 2010 yılında kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Fakülte bünyesinde; İşletme, Sağlık Yönetimi, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri olarak beş bölümün yer aldığını ifade etti.

Günümüz ihtiyaçlarına uygun, yenilikleri takip eden ve dijital dönüşümü önemseyen bir Fakülte olarak, öğrencilerimizin sadece mesleki açıdan gelişimini değil çağın gerektiği nitelikleri de edinmelerini amaçladıklarını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Fakültede hem sektörün beklentilerine, hem iş hayatının ihtiyaçlarına yönelik eğitim verildiğini söyledi.

İşletme Fakültesi’ndeki her hangi bir bölüme yerleşen öğrencilerin Üniversitemiz Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksekokulu’nda isteğe bağlı bir yıl İngilizce alama haklarının olduğu bilgisini paylaşan Prof. Dr. Yıldız, yabancı dilin önemli olduğunu, fakülte eğitimi bitmeden mutlaka bir hatta iki yabancı dilin öğrenilmesi gerektiğini vurguladı.

İşletme Fakültesi’nin merkez Konuralp Kampüsü içerisinde yer aldığını söyleyen Mehmet Selami Yıldız, sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun olduğunu, sadece Fakültedeki öğrencilere ait on tane öğrenci topluluğunun kendi istekleri doğrultuda etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yenilikleri takip eden, genç, dinamik bir akademik kadroya sahip olduklarının altını çizen Prof. Dr. M. Selami Yıldız, akademisyenlerin her zaman öğrencilerle iç içe olduklarını ve onların elinden tutarak kendilerini desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

Tercih yapacak öğrencilere Üniversitemizi gönül rahatlığı ile seçebileceklerini vurgulayan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, tercihlerinin herkesin gönlüne göre olmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın tamamını https://www.youtube.com/watch?v=yZuvoaNRLho&feature=youtu.be internet adresinden izleyebilirsiniz.