Öğrencilerine Değer Katan Fakülte

Tem 26

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Düzce Üniversitesi Tercih Kılavuzu programına katılarak tercih dönemine yönelik Eğitim Fakültesi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Eğitim Fakültesi olarak her bir öğrenciye şans olmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Koç, her bir öğrencinin de insanlık ve ülkemiz için şans olması için çabaladıklarını ifade etti. Fakültenin ana kampüs içerisinde yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Koç, bu imkanın Eğitim Fakültesi öğrencilerinin diğer program öğrencileriyle etkileşime geçerek onlara vizyon ve bakış açısı kazandırdığına işaret etti.

Eğitim Fakültesi’nde her yıl bir tema belirlediklerini dile getiren Mustafa Koç, geçen yıl “Öz Farkındalık ve Bir Omuza El Ol” temasında etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, öğrencilerimizin gelişimi için drama sınıfı oluşturduklarını, farklı alanlara yönelik sertifika programları düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Fakülte bünyesinde; Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR), Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği lisans programlarının yer aldığını söyledi.

Akademik kadroda 6 profesör doktor, 14 doçent doktor, 26 doktor öğretim üyesi, 13 araştırma görevlisinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Koç, her bir akademisyenin alan bilgisi, mesleki yeterlilik ve tutum kazandırma becerilerinin oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Özel Eğitim Bölümü’nde özel çocuklara özel öğretmenler yetiştirdiklerini dillendiren Prof. Dr. Koç, PDR bölümünde ise öğrencileri motivasyon ve tutum olarak öğrenmeye hazır hale getirdiklerini, tarlayı hazırladıklarını, tohum ekmenin diğer branş öğretmenlerine kaldığını kaydetti.

Her bir program içim Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği öğretmenlik uygulamasının bulunduğunu söyleyen Koç, PDR için alan uygulamasının yer aldığı bilgisini paylaştı. Yıl içinde birçok etkinlik düzenlediklerini dile getiren Mustafa Koç, öğrencilerin organizasyonun tüm süreçlerinde bulunarak kendilerini geliştirdiklerine dikkat çekti.

Öğrencilerin daha iyi yetişmesi, mesleki yeterliliklerinin gelişmesi, daha iyi insan olabilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Mustafa Koç, onlara her zaman destek olduklarını belirterek tercih yapacak öğrencilere başarılar diledi.

Haberin yer aldığı videoya https://youtu.be/EWnEBuen3d8 internet adresinden ulaşabiliyor.