Doğayla ve Tarihle İç İçe Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Tem 27

Üniversitemiz İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğü’nün üniversite adayı öğrenciler için hazırladığı Tercih Programında, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in konuğu olan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Fakülteyi anlatarak öğrencilere yol gösterici bilgiler paylaştı.

Üniversitemizin sanatta ve bilimde uluslararası çalışmalara imza attığını söyleyen Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademik kadrosunun sektöre hakim, alanında deneyimli, donanımlı, sürekli koşan ve üreten dinamik öğretim elemanlarından oluştuğunu vurguladı. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin ana kampüsün yürüme mesafesi uzaklığında, tarihin ve doğanın içerisinde olduğunu izleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Doyran, bu tarihin ve doğanın sanatı ve sanatçıları beslediğini vurguladı.

Resim, Müzik ve Heykel bölümü başvuruların Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünden 150 baraj puanı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Doyran, kendilerinin de özel yetenek sınavı düzenleyerek bu bölümlere öğrenci kabul ettiklerini ifade etti. Radyo, Televizyon ve Sinema, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Anabilim Dalı ile Mimarlık bölümünün ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yaptığı merkezi yerleştirme ile öğrenci aldıklarını ifade etti.

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin sanat galeri salonu, çizim atölyeleri ve etkinlikler düzenleyebileceği gerekli salonlara sahip olduğunu vurgulayan Öğretim Üyemiz, öğretim elemanlarımızın sürekli aktif olmasının öğrencilere de heyecan kattığını dile getirdi. Alanında kendini kanıtlamış kişileri Fakülteye davet ederek öğrencilerimize yönelik etkinlikler düzenlediklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yıldız Doyran, öğrencilerin akademik ve mesleki açıdan gelişiminin yanında kendine güvenen bireyler yetiştirilmesinin de önemli olduğuna vurgu yaptı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı genç, üretken ve çalışma arkadaşlarını sürükleyen bir kişi olarak tanımlayan Yıldız Doyran, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın öğrencilerle de her daim iletişim halinde bulunmasının öğrenciler için önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi. Öğrencilerin sadece meslek odaklı çalışmamalarını, ülkemizin kültürünü, tarihini ve yaşadıkları çevreyi iyi gözlemlemeleri ve tanımaları gerektiğini vurgulayan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, tercih yapacak öğrencilere başarı dileyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Programın tamamını https://www.youtube.com/watch?v=F1a8TsW5ws0 internet adresinden izleyebilirsiniz.