Yerli Üretimi 4. Endüstri Devrimine Entegrasyonunu Hedefleyen Proje Destek Almaya Hak Kazandı

Eyl 10

Üniversitemizin akademik girişimcilerinin içerisinde yer aldığı yapay zekâ tabanlı "Akıllı İmalat Projesi" TÜBİTAK tarafından desteklemeye hak kazandı.

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda BiGG 2019 yılı 2. Çağrısına 3289 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1297 girişimci ve 23 uygulayıcı kuruluş 1. Aşama desteği aldı.

TÜBİTAK BİGG programı uygulayıcı kuruluşlarından Düzce Teknopark A.Ş bünyesinde 1. Aşama desteği alan Kastamonu Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı, Üniversitemiz Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Sabri Uzuner, Dr. Öğr. Üyesi Engin Nas ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Yavuz Selim bu önemli projeyi geliştirdi.

Ülkemiz yerli üretim sanayisinin 4. endüstri devrimine entegrasyonunu hedefleyen, yapay zekâ tabanlı yerli yazılım içeren Akıllı İmalat Modülü – SMACMOD projesi, TÜBİTAK’ın düzenlediği 2. Aşama panelleri kapsamında, akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi ve desteklenmeye hak kazandı. Üniversite Yönetimimiz, girişimci akademisyenlerimizi tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.