Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde “Tıbbi Etik” Başlıklı Konferans Düzenlendi

Eki 16

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Tıp Fakültesi Erasmus Konferansları Serisi” etkinliğinin ilki, pandemi önlemleri gözetilerek Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Yıldız Değirmenci’nin yaptığı etkinlikte, Erasmus Değişim Hareketliliği kapsamında gözlemci Öğretim Üyesi olarak Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde bulunan Bulgaristan Medical University of Plovdiv, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vanina Mihaylova tarafından “Medical Ethics/Tıbbi Etik” konulu konferans düzenlendi.

Uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen etkinlik, Rektör Yardımcımız ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kayıkçı ile birlikte çok sayıda Öğretim Üyesi ve öğrencimizin katılımıyla yoğun ilgi topladı.

Tıbbi Etik ana başlığı altında sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Mihaylova,  tıbbi hataların doğurabileceği etik ve yasal sonuçlar üzerinde yoğunlaşarak, konuya ilişkin bilgi ve deneyimlerini akademik personelimiz ve öğrencilerimizle paylaştı.

Programın sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin “Tıp Fakültesi Erasmus Konferanslar Serisi”nin devamının geleceğini belirterek, yurt dışından gelenlerin yanı sıra Üniversitemizden de yurt dışına gidenlerin olacağını ifade etti. Konferansın öğrencilerimiz için de yararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferans, Rektör Yardımcımız ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İdris Şahin ve Tıp Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Yıldız Değirmenci tarafından, misafir konuşmacıya teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile son buldu.