Roket Takımımızdan Büyük Başarı

Eyl 10

Üniversitemiz ve Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklığında kurulan Roket Takımımız, yeni bir başarıya imza atarak Roketsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Teknofest”te, roket yarışmalarının alçak irtifa kategorisinde roketlerini başarıyla uçurdu.

516 takımın başvuru yaptığı, 74’ü üniversite, 7’si lise 1’i vakıf okulu olan toplam 82 takım, proje raporlarını ve roketlerini hazırlayarak finallere katılmaya hak kazandı. Aksaray Hisar Roketsan Atış Test Merkezi’nde yapılan finallere katılan Takımımız, kendi kategorisinde montaj aşamasında 4 yeşil etiketi alarak roketlerini rampaya yerleştirme başarısını sağlayan 16 takım arasına girdi. Roketini başarıyla ateşleyen ve kurtarmayı gerçekleştiren Takımımız, hakem değerlendirme sonuçlarını bekliyor. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı gün, atışlarını gerçekleştiren Takımımız, gerek takımın kurulum yapısı, gerekse roketin tasarım orijinalliği açısından oldukça ilgi gördü. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal atış anında Takımımızın yanına gelerek destek oldu ve Takımıza özel ilgi gösterdi.

Uzun bir süreç sonunda pes etmeyip hedeflerine ulaşan Takımımızın Danışmanı Doç. Dr. Murat Genç, Roketsan canlı yayın ekibine verdiği röportajında, “Düzce’nin iki değerli kurumu olan Düzce Üniversitesi ve Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklığında kurulan takım, uzun süreli bir çalışma gerçekleştirerek buralara kadar başarı ile gelmiştir. Bu ortaklık birçok alanda ve farklı kategorilerde çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitemizi paydaşlarıyla ve Düzce halkıyla birleştirmeyi hedef alan ekibimiz, özverili olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalarımızı destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Mehmet Akif İnan Hafız AİHL Müdürü Gürol Ün’e çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Takım kaptanımız Devrim Ertuğrul ise özellikle takıma her zaman destek olan Düzce halkına ve esnafına teşekkür ederek başarmanın haklı gururunu taşıdıklarını ifade etti. Üniversite Yönetimimiz de, Roket Takımımızı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Genç’in danışmanı olduğu, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi ve aynı zamanda Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilgisi Öğretmeni Devrim Ertuğrul’un takım kaptanı olduğu Roket Takımımız; Teknoloji Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Aydemir, Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Emre Eselioğlu, Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Veysel Karani Kırık ile Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencileri Taha Vedat Özgen, Furkan Uyar, Muhammed Zengin ve Emirhan Seyhan’dan oluşuyor. Takımımız, özverili bir çalışmayla roketlerini tasarlayıp finallere kalmayı başardı.