SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi birbiriyle yakından ilişkili iki alan olup siyasal ve yönetsel konuların bilimsel çalışmasıyla ilgilenir. Siyaset Bilimi disiplini, insanların hayatlarını düzenleyen genel kuralları yapmak, korumak ve değiştirmek için giriştikleri faaliyetleri inceler. Siyaset Biliminin temel konuları siyaset teorisi, siyasi düşünceler tarihi, siyasi kurumlar ve siyasal katılımdır. Kamu Yönetimi disiplini ise bir yönetsel sistemde karar ve politika oluşturma süreçlerini inceler. Kamu Yönetimi, kamu örgütleri ile kamu politikalarının örgütlenmesi, yönetimi ve uygulanması ile ilgilenir. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, yerel ve evrensel düzeyde yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik süreçleri anlamamıza yardımcı olacaktır. Bu amaçla bölüm,  öğrencilerine siyaset bilimi, yönetim bilimi, tarih, sosyoloji, hukuk ve iktisat alanlarından beslenen disiplinler arası bir program sunmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde ilk öğrencilerini 2017-2018 akademik yılında alarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün 2023-2024 akademik yılı güz dönemi itibariyle toplam 367 öğrencisi bulunmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı programı bulunmaktadır. Bölümün;

·         Karşılaştırmalı Siyaset,

·         Siyaset ve Sosyal Bilimler,

·         Kamu Politikası,

·         Hukuk Bilimleri,

·         Yönetim Bilimleri,

olmak üzere toplam 5 ana bilim dalında faaliyet göstermektedir.

Bölümle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için Bologna Süreci sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bölüme ilişkin sorularınız için şu adreslerden birine mail atabilirsiniz:

elmashangokesaoglu@duzce.edu.tr

omerkorkmaz@duzce.edu.tr