Genel Bilgi

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültemiz, 25 Kasım 2016 tarihinde 29899 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2016/9539 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamış, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında İktisat Bölümünün faaliyete geçmesiyle fakülte bünyesinde lisans düzeyinde eğitim  veren bölüm sayısı üçe yükselmiştir.

İnşaatı 2018’de tamamlanan fakülte binamızda doğa ile iç içe, deniz manzaralı, ferah bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Fakültemizde 120 öğrenci kapasiteli 3 amfi, 40-60 öğrenci kapasiteli 26 derslik yanında kütüphane, konferans salonu, toplantı salonu, öğrenci kulüpleri faaliyet odası, yemekhane ve kantin imkanlarımız da mevcuttur.

Kütüphanemizde deniz manzaralı bir çalışma ortamı içerisinde akademisyen ve öğrenci talepleri doğrultusunda sürekli genişleyen kitap ve dergi koleksiyonumuz, kişiye özel kapalı çalışma odaları, grup çalışmaları için dizayn edilmiş bölümler bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimizin düzenlediği çeşitli aktivitelerde konferans salonumuz hem Akçakoca’nın mülki idari erkanıyla birlikte halktan katılımcıları ağırlamakta hem de şehir dışından gelerek konferanslara katılan misafirlerimize hizmet vermektedir.

Misyonumuz

Evrensel bilim ilkeleri çerçevesinde, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli bilgi üreterek, özgür düşünme yeteneği ile sorgulayan, araştıran, demokratik ve etik ilkelere sahip, toplumsal sorumluluklarının farkında olan uluslararası nitelikte bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Uluslararası düzeyde tanınırlığı ile özgün ve nitelikli, toplumsal faydayı önceleyen, katma değeri yüksek bilimsel çalışmalar ve projeler üretebilen,  kamu ve özel sektörün ihtiyacını karşılamak üzere nitelikli mezunlar verebilen ve yüksek akademik performansı ile öne çıkan yenilikçi bir fakülte olmaktır.

Değerlerimiz

Fakültemiz Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değer ve ilkelerini benimser, insani ve ahlaki değerleri kendisine prensip olarak kabul eder. Tüm mensupları eğitim-öğretim süreçlerinde aşağıdaki ilkelere riayet eder:

• Adalet ve Hakkaniyet
  • Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik
  • Katılımcılık
  • Dış dünya ile güçlü iletişim içinde olurken öz değerlerini koruma
  • Sosyal Sorumluluk
  • Bilimsel Üretkenlik