16.11.2021

Girişimcilik Maratonu 2021

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu ve Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Maratonu ’21 etkinliği 19-20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Düzce Teknopark’da gerçekleştirilecektir. 48 saat boyunca takımlar, alanında uzman eğitmenlerce verilecek kısa eğitimler, mentorlerin destekleriyle çalışmalarını yürütüp fikirlerini bir iş modeline çevirecek ve olgunlaştıracaklardır.

Girişimcilik Maratonu ’21 yaş, sınıf, bölüm sınırlamasının olmadığı, hayalindeki fikri hayata geçirmek için çalışabileceğin, fikrin yoksa da seçilen fikirlerden birine "hep destek tam destek" olmak için takıma katılıp çalışabileceğin, ücretsiz bir etkinliktir.

Üniversitemiz işbirliği ile 2016 yılından bu yana her yıl düzenlenen Girişimcilik yarışmaları bu yıl da Girişimcilik Maratonu ’21 ile 48 saat süren bir maratonla fikirden-şirkete uzanan bir serüven için sizleri bekliyor.

2016 ve 2021 yıllarında Düzce Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve 1000’den fazla girişimcinin başvuru yaptığı İş Fikri Yarışmalarında birbirinden farklı 200’den fazla fikir ortaya çıktı. Fikir sunumlarının oylandığı etkinliklerde, oylama sonucunda katılımcılar tarafından en çok oy alan fikirler ve diğer katılımcıların destekleriyle oluşturulan takımlar 48 saat boyunca çalışma yaparak mentorlerce desteklenmiş, yoğun bir çalışma temposunun ardından şirketleşmenin temelini atmaya başladılar.

Girişimcilik Maratonu ’21 etkinliği ile katılımcılar, oluşturdukları ekipleriyle birlikte hafta sonu boyunca içlerindeki girişimciyi ortaya çıkarıp fikirlerini hayata geçirirken diğer girişimci adaylarıyla da tanışma fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca etkinlik boyunca uzmanlardan birebir mentorlük alma imkanına sahip olacaklar. Etkinlik sonunda katılımcılar sadece yerel çapta değil, global çapta bir startup ailesinin parçası haline gelecekler.

19 Kasım 2021 Cuma günü başlayacak olan etkinlik, katılımcıların fikirlerini sunması ve ardından seçilen fikirler doğrultusunda takımların oluşturulmasıyla devam edecek. 48 saat boyunca takımlar, alanında uzman eğitmenlerce verilecek kısa eğitimler mentorlerin destekleriyle çalışmalarını yürütüp fikirlerini bir iş modeline çevirecek ve olgunlaştıracaklar. Takımlar etkinlik sonrasında jüri önünde sunumlarını yapacaklar. Dereceye giren takımlar belirlenecek. Etkinlik, katılım ve dereceye girenlere başarı sertifikalarının verilmesiyle son bulacak.

1.lik Ödülü - 10.000₺
2.lik Ödülü - 5.000₺
3.lük Ödülü - 3.000₺

*ETKİNLİK DİLİ TÜRKÇE OLACAKTIR.
**ETKİNLİK 19 KASIM CUMA GÜNÜ SAAT 17.00'DA BAŞLAYACAKTIR.

Bilgi için:
girisimcilik@duzceteknopark.com.tr