24.05.2022

2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Final Sınav Kuralları

• Öğrenci kimlik kartlarınız sınav süresince masanın üzerinde ve görülebilecek şekilde olmalıdır. Kimlik kartı olmayan öğrenciler öğrenci belgesi ibraz etmek zorundadır(Öğrenci belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir).
  • Final sınavlarında Düzce Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği madde 27'nin 4. fıkrasına göre " Öğrenciler; sınav programlarında belirtilen gün, saat ve yerde sınava girmek, ayrıca öğrenci kimlik belgeleri ile istenecek diğer kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmak zorundadır."
  • Gözetmen öğretim elemanları öğrenci kimlik kartları kontrol ederken öğrenci maskesini indirmek zorundadır.
  • Sınavda her türlü araç-gereçlerin alışverişi kesinlikle yapılmayacaktır.
  • Sınav esnasında öğrencilerin her ne sebeple olursa olsun kendi aralarında konuşmaları yasaktır.
  • Sınavlarda cep telefonları kapalı tutulmalıdır.
  • Sınavlarda gözetmen öğretim elemanları gerekli gördükleri takdirde öğrencilerin yerini değiştirebilir. Öğrenciler gözetmen öğretim elemanlarının uyarılarına uymak zorundadır.
  • Sınavda öğrencilerin oturdukları sıralarda ders ile ilgili/ilgisiz herhangi bir ders notu, kitap vb. materyal bulundurmaları kesinlikle yasaktır.
  • Sınav salonunu terk eden öğrencilerin sınav bitimine kadar koridorlarda toplanmaları, koridoru terk edene kadar sınav soruları ile ilgili sözlü yorum yapmaları yasaktır.
  • Sınavların ilk onbeş dakikası dolmadan öğrencilerin sınav salonunu terk etmesi kesinlikle yasaktır. Sınav salonunu terk eden öğrenciler her ne sebeple olursa olsun, sınavın bitiş saatine kadar bir daha sınav salonuna giremeyecektir.
  • Sınav başladıktan onbeş dakika sonra gelen öğrenciler sınava kesinlikle alınmayacaktır.
  • Sınav güncellemelerini ve sınavların yapılacağı sınıfları takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır.
  • Sınav kurallarına uymayan öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde işlem yapılacaktır.