Yönetim Bilişim Sistemleri Açık Öğretim Fakültesi

Yönetim Bilişim Sistemleri Açık Öğretim

Yönetim Bilişim Sistemleri Açık Öğretim Fakültesi lisans programı 2015-2016 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde açılmıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri Aöf Lisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından, 2015-2016 ve 2016-2017 yıllarında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinden en az birinden,150 ve daha yukarı puan almış olanların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYM) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bu programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmışlardı. Bu yıl yani 2017-2018 eğitim öğretim yılında ise Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) puan türlerinden TM1 ile öğrencileri yerleştirecektir. 2016 yılında genel kontenjan 2000 okul birincisi kontenjanı 50 olmak üzere toplam kontenjan 2050’dir. Buradan da Aöf Yönetim Bilişim Sistemleri Kontenjanının oldukça fazla olduğunu görüyoruz.

Hangi puan türünde yerleşeceğinize açıklık getirdiğimize göre artık Aöf Yönetim Bilişim Sistemleri ders içeriklerinden ve Açık Öğretim Fakültesinde YBS Bölümünü okumanın avantaj ya da dezavantajlarından bahsedelim.

Yönetim ve Bilişimin bir araya geldiği bu nadide bölümü açık öğretim fakültesinde okumak ne kadar doğru diye soranlarınız vardır eminim içinizde önce bu soruyu cevaplandırmak istiyorum. Açık öğretim ders programına baktığımızda aslında Yönetim ve Bilişim alanında verilmesi gereken temel derslerin verilmiş olduğunu görüyoruz. Bilişim alanında verilen Temel Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar ve Programlamaya Giriş, Algoritma, Veritabanı Sistemleri vb. gibi bir YBS öğrencisinin alması gereken çoğu dersler AÖF Ders Programı içerisinde mevcut, AÖF YBS okuyan öğrenciler ile örgün olarak YBS okuyan öğrenciler arasında gördükleri dersler bakımından gözle görülür bir fark yok diyebilmek açıkçası bu bölüm için çokta önemli değil çünkü bu dersler üzerinde ne kadar uygulama yapar yani işin hayata geçirme tarafını ne kadar iyi kavrarsanız bu sizler için daha iyi olacaktır. Bu konuda örgün öğrencilerin daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki de içinizde aldığınız derslere uygulayarak hayata geçiren, örgün okuyan öğrencilerle arasını kapatmak için çalışan öğrencilerde mevcut bu öğrenciler zaten mezun olduktan sonra, iş bulma sürecinde ve iş hayatlarında kendilerini göstereceklerdir. Gelin şimdi AÖF Yönetim ve Bilişim Sistemleri ders programını ve AKTS Kredilerini inceleyelim.

Yönetim Bilişim Sistemleri Açık Öğretim Fakültesi Dersler ve Kredileri

Okutulan Dersler - Akts Kredileri

Evet, toplamda 8 dönem olmak üzere 4 yıl boyunca alınan dersleri incelediğinize göre şimdi de sizlere mezun olabilmek için birkaç koşul var onlardan bahsedeceğim.
Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programında 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, genel not ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz. Bu koşulları yerine getiren öğrenciler, “Açık Öğretim Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı Diploması” almaya hak kazanırlar.