Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Hakkında Bilgi

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Hakkında yazan bir fotoğraf

Yönetim Bilişim Sistemleri Hakkında Merak Edilenler

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Hakkında yazan bir fotoğraf

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Nasıl Ortaya Çıktı? 

Bilim ve teknoloji alanında gerçekleştirilen gelişmeler çağımızda son derece ilerlemiştir. Tabi ki yapılan bu gelişmelerin tek amacı, insan hayatını daha da kolaylaştırmaktır. Teknoloji dev adımlarla ilerlerken bilgisayarlar her gün daha da güçlenip hayatımızın tüm alanlarına dâhil olmuştur. Sektörlerde olan bilgi yoğunluğu, doğru ve hata oranı en az olan raporlama işlemlerinin gerekliliği, kayıt gerçekleştirmek ve bilginin yönetiminin, denetiminin sağlanması gibi organizasyonel ihtiyaçlar sonucu Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS)  Bölümü ülkemizde yeni yeni duyulmaya ve şekillenmeye başlamıştır. Bu gereksinimlerin yanında iş hayatındaki tüm birimlerde ve mesleklerde değişimler meydana gelmiştir. Buna dayanarak, bilişim teknolojileri, başarıya ulaşmak isteyen her şirket ve kurum için bir zorunluluğu ifade etmektedir. Bu yüzden Yönetim Bilişim Sistemleri bu ihtiyaçlara karşılık vermek adına ortaya çıkmıştır.

Yönetim Bilişim Sistemleri Nedir ve Neleri Kapsar? 

İsminden de anlaşıldığı üzere Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü, işletmenin dâhil olduğu nerdeyse tüm konular ve bilgisayar teknolojileri ile iç içe geçmiş, yeniliğe açık bir bölümdür. Üniversitemiz bünyesinde, Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü, Bilişim Teknolojileri Temelleri, Web Tasarım, Veri Yapıları ve Algoritma, Yenilik Yönetimi, Bilgisayar Ağları, Programlama dilleri, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama), SEO(Arama Motoru Optimizasyonu), E-Ticaret, Pazarlama, İşletme, Muhasebe İktisat, İstatistik, Matematik, Yöneylem, Girişimcilik gibi alan dersleri içermektedir.  

Bölüm öğrencileri, aldıkları 4 yıllık lisans eğitiminin sonucunda, teknolojik sistemler ve altyapılar, donanım, yazılım, ağ sistemi, bilgi güvenliği, yazılım dilleri, planlama, proje yönetimi, stratejik düşünme gibi birçok konuda bilgi ve yetenek sahibi olmaktalardır.

Bir Tarafa Yönelmek Şart mı? 

Yönetim Bilişim Sistemleri Seo Nedir? kapak fotoğrafı

İster yeni mezun olsun, isterseniz sektörde görev yapmakta olan bir aday, Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü’nde eğitim alan bir öğrencinin, nasıl bir yol izleyeceği, tamamen kendi elinde olan bir karardır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, size uçsuz bucaksız bir okyanusta yelken açma imkânı sunar. Yani bir tarafa yönelmek şart değildir ancak çalışmak istediğiniz ve çok sevdiğiniz bir dalda uzmanlaşmanız için de hiçbir engel yoktur.

Kimler Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı Olabilir? 

Yönetim Bilişim Sistemleri Hakkında Merak Edilenler sayfasında bulunan bir fotoğraf

Sürekli gelişme gösteren web, ağlar, sosyal medya, mobil yaşam, bilgisayar teknolojileri gibi alanlarda analitik düşünme ve analiz yeteneğine sahip, bilgisayara ilgi duyan, planlama becerileri üst seviyede, proaktif bir birey olan, yenilikçi, organize etme konusunda yetenekli ve insanları etkilemekte başarılı adaylar Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı olabilir.

Yönetim Bilişim Sistemlerinin Geleceği

Bulunduğumuz çağda yeniliğin; toplumsal, teknolojik, ekonomik ve bilimsel değişimin yönünü yeniden belirlediği bir yolda ilerlemekteyiz. Bilişim çağı olarak nitelendirilen yılların tam da ortasında bulunmaktayız. Dünya ekonomi düzeni, hızla gelişen teknoloji ve bu teknolojinin etrafında şekillenmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri ise yenilikleri yakından takip eden, teknolojik gelişmelere göre kendini güncelleyen ve yeniden şekillendiren bir özelliğe sahiptir. Dolayısıyla Yönetim Bilişim Sistemleri, günümüzde ve gelecekte önemli bir yere sahiptir.