Mevlana Değişim Programı

  Mevlana Değişim Programı

Mevlana Değişim Programı

28034 sayılı Resmi Gazetede 23 Ağustos 2011 tarihinde yayımlanan bir yönetmelik ile birlikte hayata geçirilen Mevlana Değişim Programı, Düzce Üniversitesi'nde de Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinin kullanımına sunulmaktadır.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri olarak bu program ile ilgili akıllarda kalan soruları giderebilmek için "Mevlana Değişim Programı nedir?”, “Mevlana Değişim Programı’ndan kimler faydalanabilir?" ve benzeri başlıkları kullanarak sizlere bir yazı hazırladık.

Mevlana Değişim Programı Nedir?

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim vermekte olan yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim vermekte olan yükseköğretim kurumları arasında öğrencilerin ve öğretim elemanlarının değişimini gerçekleştirmeyi esas alan bir programdır.

mevlana değişim programına kimler katılabilir

Mevlana Değişim Programı’na Kimler Katılabilir? 

Mevlana Değişim Programına, Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri dahil olmak üzere Türkiye'deki, Mevlana Değişim Programı Protokolünü imzalamış olan bütün yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve görev yapan tüm öğretim elemanları katılabilirler.

Mevlana Değişim Programı’na Başvuru Şartları Nelerdir?

          Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmak için; 

Öğrencinin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması, 
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması,
Yabancı dil sınavının %50 not puanı ve %50 not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.
Mevlana Değişim Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için göz atın.

 

Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri ve genel olarak ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ve hazırlık, bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri,esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar. 

Anlaşmalı olduğumuz üniversitelere göz atın.

Öğrenci Değerlendirilmesi ve Seçilmesinde İzlenecek Aşamalar 

Yükseköğretim kurumu, yurtdışına gidecek veya yurtdışından gelecek öğrenci sayısını ve dağılımını YÖK yürütme kurulunun yükseköğretime tahsis ettiği kaynak miktarını göz önüne alarak belirler. Mevlana Değişim Programına katılacak öğrencileri yükseköğretim kurumları Mevlana Değişim Protokolü’nü imzalamadan seçemezler.

Değerlendirme aşamasında başvuru şartlarına uygun, başvuruya dahil öğrencilerin not ortalamasının %50’si ile Mevlana Değişim Programı öğrencisi olunacak yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretiminde kullanılan geçerli dil seviyesini gösteren dil puanlarının %50’sinin toplamı göz önüne alınarak öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması hesaplanır ve sıralama yapılarak seçim gerçekleştirilir. 

Mevlana Değişim Programı’na Nasıl Başvurulur? 

Öğrenciler ve yükseköğretimde görev yapan tüm öğretim elemanları, yurtiçinde kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun, bizim için Düzce Üniversitesi, Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvuru yapmalıdır.

Mevlana Değişim Programı için gerekli belgelere göz atınız.

Programa Katılma Hakkı Kazanan Öğrenci Dönem Kaybı Yaşar Mı?

Öğrenci katıldığı programda yurtdışında bir dönem veya iki dönem eğitim gördüğü süreç içerisinde yükseköğretim kurumunda almış olduğu derslerin, Öğrenim Protokolü’nde hangi derslere denk sayılacağının açıkça ifade edilmiş olması suretiyle herhangi bir dönem kaybı yaşamaz.