Yönetim Bilişim Sistemleri ve Girişimcilik

Yönetim Bilişim Sistemleri ve Girişimcilik arasındaki ilişkiden bahsetmeden önce Girişimcilik Nedir? Bunu kısaca açıklayalım.
Girişimcilik, en genel tanımı ile belirli riskleri göz önüne almış kişilerin kendi işini kurmak için yaptığı atılımdır. Son yıllarda girişimcilikten her yerde bahsediliyor ve çoğunuzun, girişimci olabilmek için yeni bir fikri, hayata geçirmeyi düşündüğü bir projesi vardır. İşte bu fikirleri internetin ve teknolojinin hızla geliştiği bu çağda hayata geçirmek artık çok daha kolay değil mi? İnternet ve teknoloji ile iç içe bir bölüm olan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü okuyan kişilerin fikirlerini hayata geçirme süreçlerinin çok daha çabuk ve kolay olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Girişimci ruhunuzu tetikleyen ve teşvik eden yönlerinizin birçoğu Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan, yeni projeler oluşturmak isteyen üniversitemiz öğrencilerine, bu yönlerini ortaya çıkartan dersler ve bu dersler kapsamında dönem içinde verilen projelerle girişimci yönlerini fark etmeleri sağlanmaktadır. Bölümün en önemli avantajı ise şuan küçük işletmelerden, büyük ölçekli işletmelere kadar hepsinin yolu internet ve bilgisayardan geçiyor. İşte Yönetim Bilişim Sistemleri sizlere bu yolda temel olacak teknik bilgileri en iyi şekilde veriyor aynı zamanda işletme alanında aldığınız dersler profesyonel bir işletmeci olmanız için sizlere önemli değerler katıyor.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Girişimcilik hayali kuran arkadaşların hayallerine adım adım yaklaşacakları değerli bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. Fakat her şeyde olduğu gibi girişimcilik için de sadece okulda verilen eğitimlerin, sizlerin güzel işler yapabilmesi için bir basamak olduğunu ve başarılı olmak için girişimci olmak istediğiniz alanda kendinizi geliştirmeniz gerektiğinin bilincinde olmalısınız.

Düzce Yönetim Bilişim Sistemlerinde Girişimcilik Dersi

Düzce Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü olarak girişimcilik dersini, Kosgeb Girişimci İş Planı hazırlama dosyası üzerinden kendi iş fikriniz doğrultusunda gerekli şartlara uygun olarak, nasıl doldurulacağı bizzat hocalarımız tarafından derste anlatılmaktadır. Derslerde İş Fikriniz Nedir? sorusundan başlayarak kısa ve uzun vadeli hedeflerinizin neler olabileceği, vizyon ve misyonunuzu nasıl belirlerseniz iyi bir kimlik oluşturabileceğinize kadar her şey anlatılmaktadır.

Yönetim ve bilişim arasında bir köprü görevi gören bu bölüm, öğrencileri hem bilişim hem de yönetim alanında yeterli seviyeye getirerek, girişimci olmak için attıkları adımlarda ortaya çıkacak herhangi bir sorunu nasıl çözümleyeceklerini bilen bireyler yetiştirilir.