Bölümümüz

Her yanımızın teknolojik cihazlarla sarılı olduğu ve bilgisayar teknolojileri olmadan modern yaşamanın imkânsız olduğu günümüz dünyasında ve yakın gelecekte   Bilgisayar Mühendisliği vazgeçilmez mesleklerden biri olmaya devam edecektir.

 Özellikle Endüstri 4.0, Toplum 5.0 olarak adlandırılan,  internet teknolojileri ve akıllı cihazlar ile hızlanıp, derin öğrenme ile ivmelenen, yapay zekâ ve büyük veri ile öğrenen, algılayan birbirleri ile haberleşen cihazların geliştirilmeye başlandığı ve bu gelişmenin yakın gelecekte de büyük bir hız ile devam edeceği düşünülürse, Bilgisayar Mühendisliği mesleğinin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Misyonumuz

  • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün amacı, bilgisayar ve bilişim konularında çok iyi donatılmış bilgisayar mühendisleri yetiştirmek, araştırmacı mühendisleri topluma kazandırmaktır.

Vizyonumuz

  • Bilgisayar Mühendisliği bölümü olarak hedefimiz,
  • Teknolojik gereksinimlere göre sürekli kendini yenileyen,
  • Endüstrideki problemlere çözümler üreten,
  • Araştırmacı bilgisayar mühendisleri yetiştirmek için devamlı kendini yenileyerek yılmadan çalışan bir bölüm olmaktır.

BÖLÜMÜMÜZ TARİHÇE

  • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2008 yılında kuruldu ve 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini  alarak eğitime başladı. 
  • 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Çift Anadal ve Yandal eğitimleri verilmeye başlandı.
  • 2013-2014 döneminin sonunda ilk mezunlarını verdi.
  • 2021-2022 döneminde Türkçe programa ek olarak tamamen İngilizce programı ile eğitime başladı.

Düzce Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği, genç ve dinamik kadrosu ile öğrencilerimize ağ teknolojileri, Karmaşık Ağlar, Nesnelerin İnterneti, Akıllı Cihazlar, İnsansız Otonom Araçlar, Derin Öğrenme, Yazılım mühendisliği ve Mobil Programlama alanlarında deneyimli Akademik Kadrosuyla eğitim vermektedir.

Bölümümüzde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile ÇAP imkânı mevcuttur.

Bölümümüzde aşağıdaki bölümler ile Yan Dal ve Çift Anadal olanakları da mevcuttur.

Yandal Programı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği

Çift Anadal Programı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği

 Erasmus ve Değişim Programları

Üniversitemizin Almanya, Polonya, Norveç, Romanya, İspanya gibi çeşitli ülkelerdeki ileri gelen üniversitelerle Erasmus anlaşmaları bulunmaktadır. Bu sayede Avrupa'nın ileri gelen üniversitelerinde bir veya iki dönem öğrencilik yapma veya teknoloji firmalarında staj yapma imkanına sahip olmaktadır.

Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi değişim programları ile öğrencilerimiz hem yurtiçi ve yurtdışındaki farklı üniversitelerde misafir öğrenci olarak bulunmakta hem de biz yurtdışından öğrencilere ev sahipliği yapabilmekteyiz.