6.03.2019

FORD OTOMOTİV SANAYİ A.Ş. KAPILARINI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE AÇTI

Üniversitemiz Mühendislik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, teknik gezi kapsamında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. Kocaeli Fabrikası’nı ziyaret etti.

Mühendislik Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat SOLAK rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaret, Ford Otosan’ın tarihinin anlatımıyla başlamıştır. Daha sonra, Takım-Kalıp, Pres, Kaynak ve Montaj Alan Müdürlükleri mühendis eşliğinde her bölüm gezdirilip, alan sonlarında mühendislik öğrencilerine soru sorma fırsatı verilmiştir. Mühendislik öğrencileri otomotiv sektöründe kullanılan teknolojiyi ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarında biri olan Ford Otosan’ı yakından inceleme fırsatı bulmuştur.

Mühendislik Topluluğu Akademik Danışmanı Dr.Öğr.Üyesi Murat SOLAK, “Topluluğumuzu yaklaşık olarak 1 sene önce kurduk. Özverili, gerçekten kendilerine ve Ülkemize katma değer sağlayacak olduğunu düşündüğüm değerli arkadaşlarımızla teknik geziler düzenliyoruz. Yarın öğrenci arkadaşlarımın kendilerinin bulunacağı konumları gözlemleme imkanı bulmalarını son derece önemli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Mühendislik Topluluğu Başkanı Eray Samur; düzenlenen gezinin kendisi ve arkadaşları için ufuk açıcı nitelikte olduğunu ve teknik gezilerimizin daha sık gerçekleştirileceğini belirterek, “Üniversite de aldığımız teorik bilgilerin iş hayatında nasıl uygulamaya geçtiği ve şuan ki teknolojiyi yakından görmek bizler için çok değerliydi. Bu tür teknik geziler, kariyer planlamamıza çok büyük katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.