11.04.2019

İZOCAM A.Ş. Kapılarını Makine Mühendisliği Öğrencilerimize Açtı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “Yalıtım Teknikleri” dersi kapsamında İZOCAM A.Ş.’yi ziyaret etti.

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Mert KILINÇEL rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaret, firma hakkında kısa bir bilgilendirme toplantısı ile başladı. İZOCAM A.Ş.’nin geçmişten bugüne kadar olan gelişim süreçlerinin anlatıldığı toplantıda, firmanın büyüme sürecine ilişkin önemli bilgiler verildi. İZOCAM GEBKİM Tesis müdürü Özgür ÖKTEM tarafından verilen ve öğrencilerimizin büyük bir ilgi ile dinledikleri sunumda, fabrikadaki iş akışı hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Ayrıca firmanın İnsan Kaynakları Birimi’nde görev alan İşe Alım ve Yetenek Yöneticisi Süheyla Nilgün ÖZBEY BAŞARIR tarafından öğrencilerin zorunlu staj dönemlerini bu firmada gerçekleştirme şansı elde etmeleri durumunda elde edecekleri kazanımlar hakkında anlamlı bir sunum gerçekleştirildi. Gezi sırasında öğrencilerle bir araya gelen GEBKİM Tesisi Personel ve İdari İşler Yöneticisi Hakan İMREN üniversitede alınan teorik bilgilerin iş hayatında nasıl uygulamaya geçtiği ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak öğrencilerimizin sektör ve çalışma şartları hakkındaki sorularını yanıtladı.

Geziyle ilgili düşüncelerini dile getiren Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Mert KILINÇEL, ders süresince anlatılan teorik bilgilerin sektörde kullanımının görülmesinin, öğrenciler için çok anlamlı olduğunu ifade etti. Kılınçel ayrıca üretilen yalıtım malzemelerinin hammadde ve üretim aşamalarından hangi kısımlarının yerli olarak üretildiği ve hangi kısımlarında dışa bağımlı olunduğu net olarak yerinde görüldüğünü belirtmiştir. Yerinde eğitimin önemine vurgu yapan Kılınçel, bu anlamlı gezi için Düzce Üniversitesi öğrencilerine kapılarını açan İZOCAM A.Ş. firmasına ve gezinin gerçekleştirilmesine imkân sağlayan Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne destekleri için öğrenciler adına teşekkür ettiğini belirtti.