16.04.2022

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden DUOF Herbaryumu'na Ziyaret

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden 20 öğrenci ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş ile “Erken Çocukluk Döneminde Çevre” dersi kapsamında Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF) ve herbaryum katında bulunan botanik sergilerini ziyaret ettiler. Öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Neval GÜNEŞ ÖZKAN, Öğretim Gör. Serdar ASLAN tarafından “Herbaryum teknikleri başta olmak üzere fosiller, bazı meyve ve kozalak örnekleri, eski herbaryum materyalleri ve ormancılık ve ağaçlarla ilgili eski kitaplar, herbaryum veri tabanı ile ilgili vb.” konularda bilgiler verildi. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan DUOF Sanal Herbaryumu tanıtımı yapıldı.