16.04.2022

Biyoloji Bölümü Öğrencilerinden DUOF Herbaryumu'na Ziyaret

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden 11 öğrenci ve Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, Müze Teknikleri dersi kapsamında Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF) ve Doldurulmuş Hayvan Müzesi Sergisini ziyaret ettiler.

Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden 11 öğrenci “Müze Teknikleri” dersi kapsamında ders sorumlusu Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU ile birlikte Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF) ve Doldurulmuş Hayvan Müzesi sergilerini ziyaret ettiler. Öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Neval GÜNEŞ ÖZKAN, Öğretim Gör. Serdar ASLAN ve doktora öğrencisi Ahmet AYTEĞİN tarafından "Herbaryum Nedir?" konulu sunum yapıldı, ardından  herbaryum gezdirilerek “Fosiller, bazı meyve ve kozalak örnekleri, eski herbaryum materyalleri, herbaryumlarda bitkilerin kurutulması ve depolanması aşamaları” konularında bilgiler verildi. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan DUOF Sanal Herbaryumunun tanıtımı yapıldı. Ardından öğrenciler fakülte içerisinde bulunan Av ve Yaban Hayatı Bölümü doldurulmuş hayvan müzesi sergisini gezerek bazı doldurulmuş hayvan örneklerini incelediler.