16.04.2022

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinden DUOF Herbaryumu'na Ziyaret

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 29 öğrenci ile Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF), Av ve Yaban Hayatı Bölümü doldurulmuş hayvan müzesi sergisi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini ziyaret ettiler.

Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 1. Sınıf öğrencileri "Türkiye'nin Biyolojik Zenginlikleri" dersi kapsamında Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF)'nu ziyaret ettiler. Öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Neval GÜNEŞ ÖZKAN, Öğr. Gör. Serdar ASLAN ve doktora öğrencisi Ahmet AYTEĞİN tarafından  "Herbaryum Nedir?" konulu sunum yapıldı. Ardından herbaryum gezdirilerek “Fosiller, bazı meyve ve kozalak örnekleri, eski herbaryum materyalleri, herbaryumlarda bitkilerin kurutulması ve depolanması aşamaları” konularında bilgiler verildi. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde yeni kurulan DUOF Sanal Herbaryumunun tanıtımı yapıldı.