16.04.2022

Düzce Uzun Mustafa İlkokulu Anasınıfı Öğrencilerinden DUOF Herbaryumu'na Ziyaret

Düzce Uzun Mustafa İlkokulu Anasınıfı öğrencileri 82 öğrenci ile Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF), Av ve Yaban Hayatı Bölümü doldurulmuş hayvan müzesi sergisi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini ziyaret ettiler.

Düzce 23 Nisan İlkokulu ana sınıfı öğrencileri 82 öğrenci ve 6 öğretmen ile Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF), Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini ziyaret ettiler. Öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Neval GÜNEŞ ÖZKAN, Öğretim Gör. Serdar ASLAN ve doktora öğrencisi Ahmet AYTEĞİN tarafından “Fosiller, bazı meyve ve kozalak örnekleri, herbaryum materyalleri bitkilerin kurutulması ve depolanması aşamaları ayrıca Düzce’nin endemik bitkileri ve herbaryum katında bulunan botanik sergileri” konularında bilgiler verildi. Ardından öğrenciler fakülte içerisinde bulunan Av ve Yaban Hayatı Bölümü doldurulmuş hayvan müzesi sergisi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini gezerek böcek koleksiyonu ve bazı doldurulmuş hayvan örneklerini incelediler.