13.07.2021

DOÇ. DR. İLKER YARDIMCI "SANAT HAYATI" PROGRAMININ KONUĞU OLDU

Ulusal Kanal programı "Sanat Hayatı"nda bu hafta (10 Temmuz 2021) Fakültemiz Dekan Yardımcısı, Heykel Bölümü Başkanı ve Heykel Sanatçısı Doç. Dr. İlker Yardımcı’yı konuk ediyor.

Zafer Bilgin’in sorularını Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde yanıtlayan Yardımcı ile Üniversite ve Fakülte’nin bölge için önemi ekseninde heykel sanatına sanatçının yaklaşımı ele alınıyor. Ülkemizi yurtdışında da çeşitli etkinliklerde temsil eden Yardımcı, heykelin üç boyutlu dünyası ve malzeme, Türkiye’de sanat yaşamı ve kurumsallaşması, Çin’deki etkinliklere katılımı ve Çin’ki heykel çalışmaları, Çin’in uzun erimli sanat politikaları, kamusal alanda heykel, heykelleri ve heykele yaklaşımı, sanatta çalıntı ve özgünlük ile sanatın geleceğine nasıl baktığına ilişkin bilgiler veriyor.

Programı YouTube üzerinden izlemek için tıklayınız.