28.03.2022

Başıboş Hayvanlar Hk

Üniversitemiz Konuralp Yerleşkesi (merkez kampüs) içerisinde Üniversitemiz ile Hayvan ve Hayvan Haklarını Koruma Topluluğu tarafından sokak hayvanlarının beslenmeleri için alanlar oluşturulmuştur. Sokak hayvanların beslenmeleri hususunda hassasiyet gösteren öğrencilerimizin ve personellerimizin, yemleri söz konusu alanlara bırakmaları gerekmektedir. Üniversitemiz merkez kampüsünde fazla sayıda bulunan sokak hayvanları, bina çevrelerine ve kapalı durakların etrafına gelişigüzel yem bırakılması neticesinde bina ve durakların etrafını mesken tutmakta, özellikle aç kaldıkları zamanlarda öğrencilerimize ve personellerimize saldırmaktadır. Yukarıda bahsedilen hususlar kapsamında, sokak hayvanlarını beslemek isteyen öğrencilerimizin ve personellerimizin sokak hayvanlarının beslenmeleri için oluşturulmuş alanlara yem bırakmaları, öğrencilerimizin ve personellerimizin yoğunluğunun fazlaca bulunduğu bina ve duraklara yem bırakılmaması gerekmektedir.