30.05.2022

Fakültemiz ile MARKA Arasında Bir Protokole İmza Atıldı

Fakültemiz ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) arasında bilimsel alanda ortak çalışmalar ile düzenlenecek eğitim faaliyetlerini kapsayan protokol imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük binası Genel Sekreterlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokole; Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, MARKA adına ise T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu imza attı. Protokolde Dekanımız Prof. Dr. Sevcan Öztemiz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) İl Koordinatörü Kerim Ekrem de hazır bulundu.

Fakültemizde öğrenim gören gençlerin girişimciliği bir kariyer fırsatı olarak değerlendirmelerini sağlamak amacı ile oluşturulan protokolle; yeni girişimcilerin ortaya çıkmasını sağlayacak profesyonel destek hizmetlerinin sunulmasına fırsat sağlanıyor. Tarımsal girişimciliğin artırılması ve tarıma yönelik devlet destekleri konusunda farkındalık oluşturulması konusunu da içeren protokol, tarafların iş birliği ile düzenlenecek beş günlük “Tarımsal Girişimcilik Eğitimi” programına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.