21.03.2023

Fakültemizde “Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep Var Olacak” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ve Fakültemiz tarafından 17 Mart 2023 Cuma günü “Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep Var Olacak” adlı söyleşi çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programa; Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe YAZLIK, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığından Dr. Nilgün ARIKAN, Fakültemiz akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Söyleşi, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasıyla başladı. Dekanımız konuşmalarında, Tarım ve Gıda güvenliğinin önemine vurgu yaparak, tarımla uğraşan nüfusun orta yaşın üzerinde olduğunu, gençlerin kırsaldan kentlere göç etmek istediklerini, tarımsal kırsal kalkınma kapsamında genç girişimcilerin desteklenmesi ve tarımsal faaliyetlerde istihdamı ile tersine göçün sağlanarak gençlerimize tarımı özendirmenin önemi ve gerekliliğinin altını çizdi.

Açılış konuşmasının ardından, konuşmacı Dr. Nilgün ARIKAN, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’nü tanıtarak, TAGEM tarafından günümüze kadar yapılmış ve halen devam etmekte olan çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Nilgün ARIKAN sunumunda, TAGEM`in Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan YLSY burs programı tarafından desteklendiğini ve TAGEM Bitki Sağlığı Araştırmaları Dairesinin yapmış olduğu çalışmalara da değindi.

Sunumun ardından moderatör Dr. Öğretim Üyesi Ayşe YAZLIK Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün üretmiş olduğu kaynaklardan yararlandıklarını ve bu kurumun Türkiye açısından önemine değindi.

Söyleşi kapsamında Fakültemiz akademik personellerinden Arş. Gör. Ahmet Buğrahan AKBIYIK Milli Eğitim Bakanlığı YLSY bursu kapsamında kendi tecrübelerini anlatıp, öğrencilere bu burs hakkında bilgiler verdi. Söyleşinin sonuna doğru öğrencilerin soruları cevaplandı ve söyleşi hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.