Ziraat Fakültesi
5.09.2022

Fakültemiz Öğrencisi Moğolistan’da TİKA Etkinliğinde

Fakültemizden 2. lik derecesi ile mezun Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Fatma PEKER, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın düzenlediği “2022 Tecrübe Paylaşım Programı”na katılmaya hak kazandı.

Program kapsamında Moğolistan’ a yapılan teknik gezide Ulanbator T.C. Büyükelçiliği ziyareti, Nalayh Belediyesi Sağlıklı Gıda-Sürdürülebilir Hayat Sivil Toplum Kuruluşu’na TİKA tarafından yapılan kışlık seranın yerinde incelemesi, Bayangol Belediyesi Agro Parkında Türk Moğol öğrencilerinin Moğolistan Cumhurbaşkanlığı’nın 1 milyar ağaç dikimi projesi kapsamında ağaç dikim etkinliği, Bayangol Belediyesi kışlık serada tohum yetiştirme ve dikim etkinliği faaliyetlerinde bulunan öğrencimiz 8 gün süren programa katılım sağlayarak uygulamadaki deneyimlerine bir yenisini daha ekledi.

Fakültemizden derece ile mezun öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.