1.06.2021

Fakültemiz Dekanı ve Öğretim Üyelerimiz Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu “Fındık Çalıştayı”na Katıldılar

Fakültemiz Dekanı ve Öğretim Üyelerimiz Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu “Akçakoca Fındık Verimliliğini Artırma Çalıştayı”na Katıldılar

“Akçakoca Fındık Verimliliğini Artırma Çalıştayı” Akçakoca Kaymakamı Sn. Yasin ÖZTÜRK, Akçakoca TSO Başkanı Sn. Mehmet Nazım PAZVANT, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Emine AYDIN, Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. İsmet YILDIRIM ve Doç. Dr. Hülya ÜNVER, Dr. Öğr. Üyesi İstemi ÇÖMLEKÇİ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemil UZUN, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli mühendisler, Akçakoca Ziraat Odası üyeleri, özel sektör, fındık üreticileri ve Meslek Komitesi Üyelerinin katılımlarıyla Akçakoca Kaymakamlığı toplantı salonunda 27.02.2019 tarihinde saat 15:00’da gerçekleştirildi.

Çalıştay; “Fındıkta Zararlı ve Hastalıklar ile Mücadele”, “Fındıkta Verimliliği Artırma”, “Organik Ürün Çeşitlendirilmesi ve Pazarlanması” ve  “Genel Değerlendirme ve Projelendirme” olmak üzere dört oturumda gerçekleştirildi.

Çalıştay kapsamında öncelikle fındık üreticilerinin sorunları görüşüldü, ardından Düzce ili genelinde fındık verimini artırabilmek için üretimden tüketime yapılması gereken iş paketlerinin ana başlıkları, çalışmaların nasıl yürütülmesi gerektiği, üreticilerin çalışmalara aktif olarak katılması için ne gibi tedbirlerin alınabileceği gibi konular da görüşüldü. Öncelikli problemlerin tespiti ve problemlerin çözümünde görev paylaşımının ve işbirliklerinin önemi üzerine durulan toplantı oldukça faydalı geçerken, yapılan çalıştayın fındık konusunda yapılacak diğer çalışmalara da öncülük edeceği ifade edildi.